top of page

Hva er Smart Energy Station™ ?

Smart Energy Station™ (SES) er et komplett anlegg for strømproduksjon, primært fra fornybare energikilder som solceller. Anlegget leveres ferdig installert og er klart til bruk.

 

En kraftig inverter sørger for 230V nettspenning, for strømforsyning til hytter som ikke har innlagt nettstrøm.

 

 

Miljøvennlig strøm

 

I SES™ samles energi fra solcellepaneler og vindgenerator i en stor batteribank. Strømmen hentes ut i form av 230VAC, til bruk når du trenger det. Har du ikke vært på hytta i en periode, vil batteribanken sannsynligvis være fulladet når du kommer på hytta, og du har miljøvennlig strøm å hente ut til forbruk. Produksjon av strøm fra sol og vind fortsetter døgnet rundt, naturligvis også når du er på hytta. Skulle forbruket være større enn produksjonen og mer enn den oppsparte energien i batteribanken, starter automatisk et aggregat som lader opp igjen batteribanken. Dette skjer helt uten at du merker det.


 

Alltid nok strøm

 

SES kommer med ferdig montert aggregat, som starter automatisk når batteribanken går tom, når du bruker mer strøm enn det som er tilgjengelig fra sol og vind. Du velger selv om aggregatet skal gå på diesel eller propangass. Begge løsningene er mer miljøvennlige og sikre enn bensin. Siden aggregatet ikke går før det er nødvendig, vil en betydelig andel av strømforbuket ditt dekkes av fornybar energi fra sol og vind. Hvor mye, er naturligvis avhengig av hvor stort sol- og vind-anlegget dimensjoneres i forhold til forbruket. SES® leveres i mange størrelser og varianter, tilpasset ditt behov og budsjett.


 

Sikkerhet

 

Avansert elektronikk sørger for optimal sikkerhet i anlegget. Batteriene og aggregatet overvåkes kontinuerlig, for å oppnå optimal levetid og forebygge uhell. Alle komponentene i SES® er nøye utvalgt med hensyn på driftssikkerhet og lang levetid, med minimalt vedlikehold.

 

Videre er det en trygghet å vite at aggregatet med tilhørende drivstoff, både er montert av fagfolk og separat fra hovedhytta.

 

Alle Smart Energy Station™ er dessuten ONLINE med vår driftssentral, så du får support og feilsøking fra oss, uten at vi behøver reise til stedet. Du kan også selv logge deg inn på denne web-siden, og vha. laptop, nettbrett eller laptop overvåke alt som skjer med strømanlegget, samt styre av/på strømmen i hytta, styre av/på aggregatet osv.


 

Vår kompetanse  -  Din trygghet

 

Power Controls AS er en ingeniørbedrift med høy kompetanse og lang erfaring innen elektronikk og kraftforsyning. Vi bygger strømanlegg for bl.a. kraftselskaper, telekom og Nødnett. Våre kunnskaper sikrer deg et solid og riktig dimensjonert anlegg som du vil ha glede og nytte av i lang tid.

Smart Energy Station™ er konstruert, sammenstilt og testet av Power Controls AS i Moss, og er et norskt produkt tilpasset norske forhold.

Power Controls har vist fram Smart Energy Station™ på den store hyttemessen utenfor Oslo hvert år de siste 6 årene.

Solenergi er miljøvennlig/fornybar, og omtrent gratis når anlegget først er betalt. Prisen på store solcellepanel er synkende, grunnet økende volum. Sjekk prisen på våre store solcellepaneler av profesjonell kvalitet (japanske og amerikanske), og du vil bli overrasket.

bottom of page