top of page

Smart Energy Station™

230V   - Hva er fordelene?

Bruk alle vanlige hjelpemidler

Istedenfor å kjøpe dyrt 12V-utstyr som TV, kjøleskap, fryser, belysning osv., kan du kjøpe akkurat de samme tingene som du bruker hjemme. Lading av kamera, mobil, GPS, barbermaskin osv. går som en lek, på samme måten som hjemme. Du trenger ikke kjøpe ekstra sett 12V-ladere eller omformere for at din hjemmeelektronikk skal fungere på hytta. Du kan kjøpe et A+++ kjøleskap for 230V, som bruker veldig lite strøm, kjøler raskt, og til rimelig pris. Fryser går også helt fint.
 

Ingen spenningsfall i kablene

Et 12V-anlegg har den ulempen at det går relativt store strømmer i kablene, og strøm skaper spenningsfall. Eksempel: En 12W lyspære trekker 1.000mA strøm ved 12V, mens den trekker bare 50mA strøm i et 230V-anlegg. Du slipper dermed å se at lyset varierer merkbart i styrke hver gang du slår på eller av noe annet i hytta. Du slipper å overdimensjonere kablene i strømkursene rundt i hytta, og du slipper å måtte planlegge innredningen med tanke på at det må være kortest mulig avstand mellom batteriene og oppholdsrommene der strømmen brukes.
 

Strømanlegget behøver ikke stå i hytta

230V-kurser kan gjerne være flere titalls meter lange, og strømanlegget (solcellepaneler, vindgenerator, batteribank og aggregat) kan gjerne stå over 100m fra hytta om det passer bedre mht. solforhold, vindforhold, støy, brannfare osv. En jordkabel graves ned mellom hovedhytta og strømanlegget, slik at ingenting synes på eller rundt hovedhytta. Det er ikke alltid like pent å sette solcellepanelene på hovedhytta, og det er ikke så trivelig å ha et støyende aggregat i kjelleren.

Sikkerhet

Flere forhold gjør at et 230V-anlegg er overlegent et 12V-anlegg hva angår sikkerhet. For det første blir kursene i hytta raskt og rimelig montert av godkjent elektriker, og dermed er sikkerheten ivaretatt profesjonelt. For det andre er det som oftest varmgang i kabler pga. høye strømmer som utgjør den største brannfaren. I 230V-anlegg er strømmene mye lavere. For det tredje kan aggregat og bensin-/diesel-tank som sagt plasseres i trygg avstand fra hovedhytta, f.eks. i en Smart Energy Station™ -hytte. Inn til hovedhytta kommer kun en tilførsels-kabel for 230V, akkurat som hjemme i din egen bolig.

Referanser

Les noen av de mange hyggelige tilbakemeldingene vi har fått fra våre kunder HER.

Velg mellom fire modeller og fire ytelser:


Først velger du MODELL, dvs. den innpakkingen som strømanlegget skal leveres i, og deretter velger du YTELSE:

Modeller: COMPACT, LARGE, INSIDE og SET.

Ytelser: TYINstart, TYIN, TRYSIL og RONDANE

Hva kan denne solcellestrømmen i realiteten brukes til?


Det er egentlig ingen begrensninger, rent teknisk. Bruker du ekstremt mye strøm, f.eks. til varmeovner, varmtvann osv., betyr det bare at aggregatet må gå relativt ofte, kanskje daglig. Våre anlegg dimensjonerer vi i forhold til ditt strømbehov, utfra kriteriet at aggregatet vanligvis skal måtte gå maksimalt en gang per uke. Da får du et miljøvennlig og støfritt anlegg hele uken, og går du tom, må batteriene lades med aggregatet.

 

Med denne forutsetningen, kan vi si at solcellestrømmen gir følgende muligheter og begrensninger:

Usikker på valg av rett modell eller ytelse?

Har du behov for strøm på hytta og vil ha et tilbud fra oss på et anlegg som passer for ditt behov, fyller du først ut vårt ENERGISKJEMA. Det tar 5-10 minutter, og hjelper begge parter å definere behovet slik at anlegget vil svare til forventningene.

Referanser

Referanser


Her er tilbakemeldinger vi har fått fra noen av våre kunder:

18. desember 2014

Hei! Vi er kjempefornøyd med vår Smart Energy Station! Den har fungert uten problemer fra første dag, og er veldig enkel i bruk! Vi har et elektrisk kjøleskap, vannpumpe og mange lyspunkt på setra. Kan også støvsuge i tillegg uten at aggregatet starter. Aggregatet starter så og si aldri med vårt forbruk. En annen god ting er at vi ikke får strømregning i posten hver måned, selv om vi har 230 V strøm på anlegget :)

 

Hilsen Ingeborg H. Marken og Nils Tronrud

2. desember 2016

 • Hvordan livet har endret seg etter å ha fått 230V.

Varm hytte ved ankomst.

 • Hvorfor dere valgte Power Controls og «Smart Energy Station».

Fleksible løsninger god informasjon

 • Hvordan deres erfaring med kundeservice ved bestilling, levering og eventuelt installasjon har vært.

Meget god

 • Har punktlighet og fleksibilitet vært tilfredsstillende.

Ja

 • Hvordan «Smart Energy Station™» har svart til forventningene.

Meget bra

 • Hvordan support og oppfølging har vært etter levering.

Meget bra

 • Hvordan dere har blitt ivaretatt dersom det har oppstått problemer eller det har dukket opp spørsmål i ettertid.

Meget bra

 

Må huskes: Det er viktig at kunden har eierskap til energistasjonen. Dette skaper god og sikker drift.

Hilsen Frode Jørgensen

I 2011 kjøpte jeg en hytte på en seterstøl i Valdres. Hytta hadde ikke innlagt strøm, og utsiktene for strøm fra Valdres Energi var ikke gode.  Jeg ønsket flere muligheter enn jeg kunne få med et vanlig 12 V solcelleanlegg.

 

Markedet for løsninger med 230 V fra store batteripakker, med ladning fra solcelle, vindkraft og aggregat ble undersøkt. Jeg landet på «Smart Energy Station» fra Powercontrols i Moss. Bakgrunnen for at jeg gjorde dette valget var kvalitet og driftssikkerhet på anlegget, men også et godt serviceopplegg presentert av Powercontrols.

 

Nå 3 år senere er jeg fremdeles meget godt fornøyd med «Smart Energy Station», og servicen fra Dag og Torbjørn og i Powercontrols er i særklasse. Utstyr for å fjernstyre «Smart Energy Station» er også montert; jeg kan hjemmefra sjekke status på anlegget, og Powercontrols kan raskt utføre oppgraderinger på anlegget.

Hilsen Per Kristoffersen

11. desember 2014

Foto: Per Kristoffersen

2. desember 2015

Vi har hytte på en øy i Kragerøskjærgården uten strøm fra nettet. For tre år siden installerte vi Smart Energy Station (SES). SES betjener to hytter med strøm fra et uthus plassert mellom de to hyttene med ca førti meter til hver hytte.

 

SES driver to kjøl/fryseskap på ca 260 liter hver. I tillegg har vi ledlys i alle rom og drift av TV, IPad, iPhone og diverse andre strømbrukere.

 

Sommeren 2016 klarte solcellene alene å levere strøm uten at aggregatet startet en eneste gang. Vi er meget fornøyd med vår SES og anbefaler systemet. Forskjellen på ett 12V anlegg og SES er som natt og dag.

Hilsen fornøyde hytteeiere (Alf Bostad)

Foto: Alf Bostad

5. desember 2014

Oppgraderingen fra det tidligere 12volts anlegget er stor. Tidligere var hyttelivet forbundet med lav standard, dårlig belysning og lite muligheter for å bruke elektriske artikler. Vi valgte Power Controls primært fordi det ble levert en nøkkelferdig løsning, og i tillegg var komponentene av god kvalitet. Erfaring med tanke på montering, kundeservice og oppfølging i etterkant har stort sett vært god.

 

Hyttelivet nå er omtrent som hjemme, og vi bruker 230 volt til det meste, som kjøleskap, stekeovn og mikrobølgeovn, med unntak av oppvarming og elektriske artikler som krever mye strøm over lengre tid.

 

Det er også veldig greit å kunne fjernstyre anlegget, og kunne overvåke batteribanken hjemmefra. Det anbefales imidlertid å installere en ekstra batterilader til strømaggregatet, slik at en kan fjernstyre ladingen av startbatteriet slik at en er sikret å få start hvis aggregatdrift er nødvendig om vinteren. 

 

Hilsen Hans Olav Velle

4. november 2015

Vi brukte ikke hytta så mye før vi bestemte oss for å totalrenovere den. Da vi planla hvordan den nye hytta skulle bli var vi innstilt på å få all right komfort, selv om det på grunn av beliggenhet ikke var realistisk å få strøm og innlagt vann. Vi bestemte oss derfor for å investere i en Smart Energy Station fra Power Controls for å få så tilnærmet lik løsning som med ordinær strøm. Vi fikk god hjelp til å velge størrelse på batteripakken og antall solcellepanel for å dekke strømbehovet på hytta. Leveringstidspunktet ble tilpasset fremdriften på hytta. Vi fikk nødvendig oppfølging og hjelp til alt var installert og på plass, selv om vi gjorde installasjonen selv. Løsningen fungerer helt fint og gir oss følelsen av å ha strøm fra det ordinære nettet. Den eneste forskjellen er at vi ikke betaler for nettleie og forbruk. Vi er veldig godt fornøyd med løsningen og kan anbefale den på det varmeste til andre hytteeiere.

 • Hvordan livet har endret seg etter å ha fått 230V?
  Vi brukte ikke hytta så mye før den ble restaurert.

 • Hvorfor dere valgte Power Controls og «Smart Energy Station».
  Det var et mål å finne en løsning som ga så tilnærmet lik løsning som med ordinær strøm fra Hafslund.  

 • Hvordan deres erfaring med kundeservice ved bestilling, levering og eventuelt installasjon har vært.
  Bra fra bestilling til ferdig installasjon.
   

 • Har punktlighet og fleksibilitet vært tilfredsstillende.
  Alt er levert som forutsatt og i henhold til avtale.

 • Hvordan «Smart Energy Station» har svart til forventningene.
  Veldig godt fornøyd. Løsningen samsvarer 100% med forventningene.

 • Hvordan support og oppfølging har vært etter levering.
  God hjelp å få via telefon når det har vært behov for det.

 • Hvordan dere har blitt ivaretatt dersom det har oppstått problemer eller det har dukket opp spørsmål i ettertid.
  God hjelp å få etter at handelen er avsluttet og hytte er i drift.

Hilsen Eva Kihle Hammeren

15. desember 2016

Vi har nå hatt Smart Energy Station  på hytta vår i Farsund i 4 år . Vi er meget godt fornøyd med løsningen ,  som er en kombinasjon av 7x130 Watt solcellepaneler og 6 KW dieselaggregat .

 

Aggregatet slår automatisk inn ved lavt spenningsnivå eller høy belastning. Vi har vaskemaskin , oppvaskmaskin, støvsuger , kaffemaskin i tillegg til lys, TV telefon etc .

 

Det funker veldig greit. Vi hadde litt oppstartsproblemer , men service var super.

Hilsen Terje Vareberg

12. desember 2014

Hei! -Veldig fornøyd med strøm på hytta! Godt med luksus; vedklyver, kaffe trakter, støvsuger, kjøleskap, mobillading og masse elverktøy.

Hilsen Egil Vollan

Foto: Egil Vollan

18. november 2015

Vår hytte ligger 3 km fra bilveg i Sauherad kommune så helikopter og snøscooter var nødvendig under byggingen i 2013.

 

Jeg studerte Smart Energy Station systemet nøye på forhånd. Vi bestemte oss for å satse på dette systemet for å få 230 V fra starten slik at vanlig utstyr kunne brukes. Vi er meget fornøyd med installasjon, prøvekjøring og kommunikasjon med Power Controls senere.

Et «positivt problem»: De 3 solpanelene fra Power Controls er så effektive at Honda-aggregatet nesten aldri trenger å starte for å lade batteribanken (6 stk 12 v batterier). Må derfor «tvangskjøre» aggregatet et par ganger i året i h.h.t. leverandørkrav.

 

Vi kan derfor trygt anbefale den robuste Smart Energi Station til andre hytteeiere.

Hilsen Finn G. Haugen

Foto: Finn G. Haugen

8. august 2012

Smart Energy Station kom tidleg på plass i ein langvarig byggeperiode, annekset er ferdig og tatt i bruk , vaffeljern og vannkokar , led-lamper , lading etc er til stor glede og nytte der.

 

Og vi har straum til drift av pumpa i borebrønnen. Men også til bygginga , med sementblandar , diverse sager , arbeidslys, bormaskiner og så vidare, som blir drivne av straum frå vår eigen energistasjon.

 

Greit å sleppe fastavgifter og heller bruke litt bensin når ikkje solenergien strekk til.

 

Stor utfordring å få stasjonen på plass på den bratte tomta; men nå har stasjonen fått sin eigen balkong med utsikt over vatnet.

 

Andre utfordringar har vi også hatt , men fått den hjelpa som trengst frå Power Controls.

 

Det er forresten litt interessant å ha litt begrensning på tilgangen til elektrisitet , så må vi bli litt meir bevisst på forbruket.

Hilsen Liv Kjellfrid og Asle Stølen

Foto: Asle Stølen

9. desember 2013

Etter 15 år på hytta med 12 volt og ett lite aggregat, vokste det etter hvert frem et krav om å få et bedre strømanlegg. Vi ønsket oss et større elektrisk anlegg og vi ønsket å bruke standard apparater.

 

Med min erfaring som elektriker, fant jeg fort ut at 230 V var løsningen.  Jeg hadde vært på Eliaden messe i Lillestrøm, hvorpå jeg traff Power Controls. Jeg ble tatt imot med høflighet, og skjønte at de hadde god erfaring med produktet de kunne levere meg. Jeg fylte ut et spørreskjema på nett.  Deretter tok Torbjørn fra Power Controls kontakt med meg, og vi hadde en konstruktiv erfaringsutveksling.

 

Jeg kom raskt i gang med bestilling. Leveringen kom presis på dato vi hadde blitt enige om. Ved montering av anlegget var det ingen deler som manglet. Noen spørsmål meddelte seg  etter at anlegget var montert, men dette ble bare en liten aha opplevelse, altså er læring. 

 

Fruen gikk rett i gang og stekte deilige traktorvafler, til oss- med vaffeljern fra Moods of Norway. 

 

Nå kommer vi til oppvarmet hytte, og kan se på TV, lade mobilen, samt slå på så mye lys vi trenger. Det mest morsomme er at alt dette kan styres fra mobilen, så utelyset kan vi sette på når vi nærmer oss hytta. For en mann som meg som elsker teknikk karakteriserer jeg det elektriske anlegget som et leketøy. Nå må kona være grei når hun er med venninnegjengen på hytta, ellers slokker jeg lyset fra mobilen når jeg er alene i byen.

 

Vil med dette takke for godt samarbeid.

Hilsen Rolf og Toril Langmo

På øya Lånan i Vega kommune på Helgeland  prosjekterte og bygget vi en fritidsbolig som ble tatt i bruk våren 2015.

Lånan ligger på Unescos verdensarvliste.

 

Vi bor 4-5 mndr i året på øya og  hadde drømt om/ønsket oss tilnærmet samme muligheter og faciliteter som i en vanlig bolig.

 

Øya har ikke strøm, vannforsyning eller noen form for offentlig infrastruktur, og ligger 1 times hurtigbåt tur ut i havet fra nærmeste tettsted.

 

Vi vurderte flere tilbydere av løsninger/teknologi men valget falt på Power control pga kompetanse og gode løsninger samt at de var veldig tillitvekkende og profesjonelle i prosjektfasen.

 

Flysendt montør gjorde en flott jobb hvor vi fikk være involvert og ble gitt opplæring underveis i installasjonsprosessen.

 

Løsningen har fungert feilfritt i 2 sesonger og det er veldig kjekt å kunne bruke helt vanlige husholdningsapparater og utstyr.

En support tlf dersom det er noe en lurer på er gull verdt.

 

Sist sesong monterte vi også en vaskemaskin og systemet takler også dette helt supert.

 

mange hilsener fra

 

Hildegunn og Erik Nordum

Skjærhalden og Lånan

10. oktober 2016

bottom of page