top of page

INVERTER / LADER

Kombi-inverteren (inverter / lader) er hjertet og hjernen i ditt hyttestrøm-anlegg. Den gir deg 230V døgnet rundt, uten at aggregatet går, med energi fra batteribanken. Den lader opp batteribanken når aggregatet går. Den bestemmer når aggregatet skal gå, og en rekke andre viktige funksjoner. Svikter kombiinverteren, stopper alt, og strømmen i hytta forsvinner. Derfor har vi valgt Studer kombi-invertere fra Sveits, med den absolutt høyeste kvalitet og pålitelighet som finnes på markedet.

Studer

Prinsipp-skisse for Smart Energy Station™ 230V hyttestrøm-anlegg

Kombiinverter

Aggregat

Solcelleanlegg

Solcelleregulator

Batteribank

Hytte

Nedenfor er vist hvilke hovedkomponenter som hyttestrøm-anlegget består av, og hvordan disse er koplet sammen. Røde piler er vekselstrøm (230V), og blå piler er likestrøm (12V, 24V eller 48V).

Kombi-inverter (Inverter / lader)

Studers berømte Xtender™-serie består av en rekke ulike ytelser, fordelt på tre modeller: XTH, XTM og XTS. I Smart Energy Station™ benytter vi ulike ytelser av modellene XTM og XTH. På forespørsel, bygger vi Smart Energy Station™ med akkurat den kombi-inverter-ytelsen og -modellen som du ønsker. Ved bruk av én kombi-inverter, for du 230V/1-fas. Ved bruk av 3 stk. kombi-invertere får du 400V/3-fas (med uttak for 230V/3-fas).

Tilleggsutstyr

Til Studer's Xtender-serie kombi-invertere finnes en rekke ulike tilleggsutstyr, der de fleste faktisk er inkludert som standard i Smart Energy Station™:

Datablad for hele Xtender-serien laster du ned her:

DISPLAY  (standard i alle Smart Energy Station™)
Med dette avanserte displayet får du full oversikt over strøm-anlegget ditt. Du kan endre parametre og du kan styre f.eks. aggregatet av/på manuelt. Dermed trenger du ingen PC og spesial-adaptere for å programmere kombi-inverteren, slik du må med endel andre systemer.

 

Displayet kommuniserer også med Studer Variotrack™ solcelle-regulator, slik at du også har full kontroll over solcelleregulatoren og solcelleanlegget.

Displayet kan plasseres opptil 50m unna strøm-anlegget, f.eks. inne i hytta, i hvilket som helst rom.

Xcom  (standard i alle Smart Energy Station™)
Xcom gir deg alle de nyttige funksjonene som RCC-02 har, hjemme på din egen PC eller Smarttelefon. Dermed kan du sitte hvor som helst i verden og følge med på strøm-anlegget på hytta, endre parametre eller slå strømmen av/på (eller aggregatet av/på). I tillegg får du support og feilsøking fra vår tekniske avdeling, online. Dette er til uvurdelig hjelp når du trenger support.

Xcom kommer i to ulike versjoner: Xcom_GSM og Xcom-LAN.

Xcom-GSM kommer komplett med ferdig installert SIM-kort, og er på lufta fra dag 1. Krever at det er dekning fra Telenor eller Telia der hvor anlegget står. Vi hjelper deg med ekstra utendørs antenne, eventuelt retningsantenne, om dekningen er litt dårlig.

Xcom-LAN kommer med plugg for kablet internett (LAN), om du allerede har en router/modem, f.eks. ICE.

BSP  (standard i alle Smart Energy Station™ Compact)
Battery Status Processor gir deg et bilde av hvor mye kapasitet du har på batteribanken, hvor lang tid du har igjen med nåværende forbruk, og omgivelsestemperatur (som i praksis vil si batteritemperaturen). Det siste er kanskje viktigst. Da logges også temperaturen (sammen med alle andre parametre) i den historiske loggen, så du kan gå tilbake og se på hva temperaturen var på et bestemt tidspunkt, og hvordan strøm-anlegget og batteribanken oppfører seg ved ulike temperaturer.

bottom of page