top of page

BATTERIER - LiFePO4

HVORFOR LiFePO4 fra TOPBAND?

Alle våre lithiumbatterier er bygget av prismatiske LiFePo4 celler, som er den
aller mest stabile og sikre lithiumcella. Batteriene er bygd av 8-12stk (3,3V 25AH
eller 50AH alt etter hvor stort batteriet er) prismatiske celler av meget høy kvalitet.


Cellene blir skrudd sammen med solide forbindelser i toppen av cella (ingen lodding). Til sammenligning har «billigere» lithiumbatterier fra ca 133stk 3,3V 3A sylindriske celler som er loddet sammen i topp og bunn. Ryker en lodding etter år med vibrasjoner, er batteriet ødelagt. Vi mener helt klart at prismatiske celler er en mer solid og varig løsning, som absolutt er verdt den ekstra kostnaden ved anskaffelse.

 

 • Våre lithium batterier er miljøvennlige og inneholder ingen skadelige stoffer for miljøet.
   

 • Med våre lithiumbatterier reduserer du vekten ca 75% sammenlignet med blybatterier, størrelsen er ca 50% av vanlige batterier, og de har en levetid som er inntil fem ganger lengre.
   

 • Våre lithiumbatterier lades vesentlig raskere en blybatterier. Som et eksempel kan vårt 100AH batteri hurtiglades fra tomt til fullt på ca 1 time (2 timer er anbefalt). Med vår skånsomme lading, fungerer batteriene fint i -20°C.
   

 • Våre lithiumbatterier har en meget avansert BMS (Battery Management System) innebygd, dette for å sikre maksimal levetid og sikkerhet for deg som bruker.
   

 • BMS’en beskytter mot kortslutning, overlading og for høy temperatur og skrur av batteriet dersom noe uforutsett skulle skje.
   

 • Våre lithiumbatterier har over dobbelt så mye tilgjengelig kapasitet sammenlignet med vanlige blybatterier. Jo større belastning, jo større blir forskjellene.  -Eksempel: dersom man tapper 90Amp fra et 100AH lithium batteri vil dette fungere i en drøy time. Skal man belaste blybatterier tilsvarende trenger man 3-400AH for å kunne oppnå samme driftstid.
   

 • Årlige batterikostnader er inntil 50% lavere en f.eks med syrebatterier, takket være lang livssyklus og den innebygde BMS’en som beskytter batteriet.
   

 • Våre Smart Energy Station™ med TopBand™ Lithium-batterier er testet i -20°C
   

 • Bluetooth er standard på 12V, og opsjon på 24V

12V LiFePO4-batterier fåes i størrelsene 100At, 200At og 300At. Våre batteri-versjoner kan paralell-koples.

24V LiFePO4-batterier fåes i størrelsene 100At og 200At. Våre batteri-versjoner kan paralell-koples.

bottom of page