top of page

Smart Energy Station™  - RONDANE

Smart Energy Station™ RONDANE er vår største modell, for de som ønsker ekstra store strøm-reserver.

 

Med RONDANE får du rikelig med strøm til det aller meste, inkludert kjøleskap, separat fryser, oppvaskmaskin, vaskemaskin og elektrisk stekeovn. Dessuten får du et stillegående diesel-aggregat med stor tank-kapasitet (nok til mange oppladinger av batteribanken). RONDANE kan også dekke behovet til to eller tre mindre hytter, som kan dele på kapasiteten.

 

 

Hva kan jeg bruke strømmen fra RONDANE til?

 

Med en RONDANE har du strøm i flere dager, uten å kjøre aggregatet, til bl.a.:

 

 • Lys

 • Vannkoker

 • Elektroverktøy

 • Vannpumper

 

 • TV

 • Miksmaster / Stavmikser

 • Lade drill-batterier o.l.

 • JETS toalett

 

 • Laptop og PC

 • Mikrobølgeovn, brødrister, vaffeljern osv.

 • Lade mobil, kamera, nettbrett

 • Diverse kjøkkenmaskiner, elektrisk stekeovn

 

 • Kaffetrakter, hårføner, oppvaskmaskin, vaskemaskin

 • Støvsuger

 • TV-dekoder / Parabol-anlegg

 • Kompressorer, vedklyver

 

 

RONDANE er en ytelses-versjon, som leveres bl.a. i modellen LARGE (bildet) og INSIDE. Som regel monteres solcellepanelene ikke på selve strøm-hytta, men på et eget stativ eller hovedhytta.

Batteribank:

Solcellepanel:

Solcelleregulator:

Inverter-effekt:

Lader:

Aggregat:

Aggregat+inverter:

Type aggregat:

24V/800At

4x330W

24V/80A MPPT

2x5000W

24V/280A

9000W

18000W

Fischer Panda

Batteribank

 

I RONDANE sitter en batteribank på 24V/800At, dvs. 4 stk. 24V/200At LiFePO4-batterier, som er helt vedlikeholdsfrie. Forventet levetid er 10-15 år. Energi-lageret i denne batteribanken tilsvarer 230V/20kWt.

Hva betyr dette? Se på dette regneeksempelet:

Alt dette kan du bruke strøm til, hver dag, i 4-5 dager,
før batteribanken går tom
.

Først da starter aggregatet, lader opp batteribanken, og så har du samme bruksmønster tilgjengelig en uke til. Om du bruker mindre, eller det er godt med sol som produserer strøm disse dagene, betyr det at aggregatet kanskje ikke starter før etter en uke eller mer. Om du bruker mer, betyr det at aggregatet starter etter 2-3 dager istedenfor 4-5 dager. Du slipper med andre ord aldri opp for strøm. Forbruket bestemmer hvor ofte aggregatet må gå.

 

Når du drar fra hytta, kan batteribanken gjerne være tom (unntatt om vinteren). Når du kommer tilbake til hytta noen uker senere, har batteribanken ladet seg opp med strøm fra solcellepanelene. Erfaringsmessig går aggregatet i et slikt anlegg ca. 50-100 timer per år. Det er svært lite. Det betyr en drivstoff-kostnad på ca. 750-1500 kroner, pluss ett oljeskift, per år.

 

 

Solcellepanel

 

I RONDANE-ytelsen er det inkludert 4 store solcellepaneler, på 330W hver, tilsammen 1320W. Denne effekten er dessuten tatt godt vare på av en avansert solcelleregulator med MPPT-funksjon. Husk at tradisjonelle, rimelige solcelleregulatorer (uten MPPT) ikke utnytter mer enn 70-75% av kapasiteten til solcellepanelene!

 

Solcelleregulatoren gir dessuten måleverdier for batterispenning, innladet kapasitet per dag, solstrøm osv., og verdiene vises på displayet som medfølger inverteren.

 

Inkludert er også solide festebraketter i aluminium, som vi tilpasser det stedet hvor du foretrekker å plassere dem, det være seg på tak, vegg, rekkverk, frittstående stativ e.l.


 

Lader / Inverter

 

Inkludert er en avansert batterilader og inverter i en og samme enhet (Studer Xtender). Laderen sørger for rask, effektiv og skånsom opplading av batteriene når aggregatet kjører. Kapasiteten på laderen er hele 280A (140A fra hver av de to laderne).

 

Inverteren er selve hjertet i strømanlegget. Den sørger for at du alltid har 230V i hytta, med energi fra batteribanken. Inverteren yter maksimalt 10.000W (i en halvtime), og ca. 8000W kontinuerlig (4000W fra hver av de to inverterne). Kortvarig (noen sekunder) kan den yte opptil 20.000W, f.eks. for å dra igang store motorer, kompressorer, vedklyver osv.

 

 

Aggregat

 

Inkludert er et stillegående diesel-aggregat fra anerkjente Fischer Panda (Tyskland). Dette aggregatet er av høy kvalitet, lettstartet, har automatstart og er godt støyisolert.

Aggregatet starter og stopper helt av seg selv, og er styrt av laderen. Det kjører kun når batteribanken trenger opplading, eller når du trenger ekstra effekt utover det som inverteren kan levere: Dersom du trenger mer enn 10.000W, starter aggregatet automatisk, og da har du opptil 18kW effekt tilgjengelig i hytta.

 

Aggregatet kan leveres med dobbeltisolert 650L eller 1000L dieseltank. Opsjon: Termostatstyrt dieselvarmer som holder strømhytta frostfri.

RONDANE leveres ferdig montert i LARGE-hytte, eller vi bygger anlegget på stedet i eksisterende rom.

RONDANE gir nok strøm til alle vanlige strømforbrukere som du har hjemme, unntatt elektrisk oppvarming.

ONLINE

Full oversikt og styring via internett!

Smart Energy Station™  ONLINE

Med strømanlegget ditt ONLINE, har du alltid kontakt med anlegget via internett. Helt enkelt via en egen hjemmeside som følger med. Du logger deg inn med nettleseren, på laptop'en, nettbrettet eller smarttelefonen.

 

På hjemmesiden kan du:

-  Lese av hvor mye strøm som brukes

 

-  Lese av batterispenningen

 

-  Se hvor mye solcellene lader

 

-  Slå av/på strømmen i hytta

-  Starte/stoppe aggregatet

 

-  Lese av historikk og statistikk

 

-  Endre parametre / omprogrammere

 

-  Få assistanse og feilsøking fra oss

ONLINE er standard på alle modeller av Smart Energy Station™.

Les mer...
bottom of page