top of page

Smart Energy Station™  - TRYSIL

Smart Energy Station™ TRYSIL er en skikkelig kraftig strøm-pakke!

 

Den leverer vesentlig mer enn de aller fleste andre kraftpakker på markedet, har gjennomgående høyere kvalitet på komponentene og kan dessuten enkelt oppgraderes senere hvis behovet skulle øke. Med TRYSIL får du rikelig strøm til det aller meste, inkl. kjøleskap, separat fryser, elektrisk stekeovn osv.

 

 

Hva kan jeg bruke strømmen fra TRYSIL til?

 

Med en TRYSIL har du strøm i flere dager, uten å kjøre aggregatet, til bl.a.:

 

 • Lys

 • Vannkoker

 • Elektroverktøy

 • Vannpumper

 

 • TV

 • Miksmaster / Stavmikser

 • Lade drill-batterier o.l.

 • JETS toalett

 

 • Laptop og PC

 • Mikrobølgeovn, brødrister

 • Lade mobil, kamera, nettbrett

 • Diverse kjøkkenmaskiner, kjøleskap og separat fryser

 

 • Kaffetrakter, hårføner

 • Støvsuger

 • TV-dekoder / Parabol-anlegg

 • Kompressorer, vedklyver

 

 

TRYSIL er en ytelses-versjon, og leveres bl.a. i modellen COMPACT (bildet). TRYSIL leveres også i modellene LARGE, INSIDE og SET.

Batteribank:

Solcellepanel:

Solcelleregulator:

Inverter-effekt:

Lader:

Aggregat:

Aggregat+inverter:

Type aggregat:

24V/500At

2x330W

24V/60A MPPT

5000W

24V/140A

7000W

11000W

Honda EU70is

Batteribank

 

I TRYSIL sitter en batteribank på 24V/500At, dvs. 5 stk. 100At LiFePO4-batterier, som er helt vedlikeholdsfrie. Forventet levetid er 10-15 år. Energi-lageret i denne batteribanken tilsvarer 230V/12kWt. Hva betyr dette? Se på dette regneeksempelet:

 

Alt dette kan du bruke strøm til, hver dag, i 4-5 dager,
før batteribanken går tom
.

Først da starter aggregatet, lader opp batteribanken, og så har du samme bruksmønster tilgjengelig i flere dager til. Om du bruker mindre, eller det er godt med sol som produserer strøm disse dagene, betyr det at aggregatet kanskje ikke starter før etter en uke eller mer. Om du bruker mer, betyr det at aggregatet starter etter 2-3 dager istedenfor 4-5 dager. Du slipper med andre ord aldri opp for strøm. Forbruket bestemmer hvor ofte aggregatet må gå.

 

Når du drar fra hytta, kan batteribanken gjerne være tom (unntatt om vinteren). Når du kommer tilbake til hytta noen uker senere, har batteribanken ladet seg opp med strøm fra solcellepanelene. Erfaringsmessig går aggregatet i et slikt anlegg ca. 50-100 timer per år. Det er svært lite. Det betyr en drivstoff-kostnad på ca. 750-1500 kroner, pluss ett oljeskift, per år.

 

 

Solcellepanel

 

I TRYSIL-modellen er det inkludert 2 store solcellepaneler, på 330W hver, tilsammen 660W. Denne effekten er dessuten tatt godt vare på av en avansert solcelleregulator med MPPT-funksjon. Husk at tradisjonelle, rimelige solcelleregulatorer (uten MPPT) ikke utnytter mer enn 70-75% av kapasiteten til solcellepanelene!

 

Solcelleregulatoren gir dessuten måleverdier for batterispenning, innladet kapasitet per dag, solstrøm osv., og verdiene vises på displayet som medfølger inverteren.

 

Inkludert er også solide festebraketter i aluminium, som vi tilpasser det stedet hvor du foretrekker å plassere dem, det være seg på tak, vegg, rekkverk, frittstående stativ e.l.


 

Lader / Inverter

 

Inkludert er en avansert batterilader og inverter i en og samme enhet (Studer Xtender). Laderen sørger for rask, effektiv og skånsom opplading av batteriene når aggregatet kjører. Kapasiteten på laderen er hele 140A.

 

Inverteren er selve hjertet i strømanlegget. Den sørger for at du alltid har 230V i hytta, med energi fra batteribanken. Inverteren yter maksimalt 5000W (i en halvtime), og ca. 4000W kontinuerlig. Kortvarig (noen sekunder) kan den yte opptil 10000W, f.eks. for å dra igang motorer, kompressorer, vedklyver osv.

 

 

Aggregat

 

Inkludert er et stillegående aggregat av typen Honda EU70is. Dette aggregatet er av høy kvalitet, lettstartet, har automatstart og er godt støyisolert.

Aggregatet starter og stopper helt av seg selv, og er styrt av laderen. Det kjører kun når batteribanken trenger opplading, eller når du trenger ekstra effekt utover det som inverteren kan levere: Dersom du trenger mer enn 5000W, starter aggregatet automatisk, og da har du opptil 12kW effekt tilgjengelig i hytta.

 

Aggregatet har en bensintank-kapasitet som tilsvarer ca. to hele oppladinger av batteribanken (12-15L).

TYIN kan leveres i COMPACT (hytte), INSIDE (ferdig montert i din bod eller ditt anneks), eller som SET (byggesett).

TYIN gir nok strøm til alle vanlige kjøkken-redskaper, inkludert kjøleskap og separat fryser.

ONLINE

Full oversikt og styring via internett!

Smart Energy Station™  ONLINE

Med strømanlegget ditt ONLINE, har du alltid kontakt med anlegget via internett. Helt enkelt via en egen hjemmeside som følger med. Du logger deg inn med nettleseren, på laptop'en, nettbrettet eller smarttelefonen.

 

På hjemmesiden kan du:

-  Lese av hvor mye strøm som brukes

 

-  Lese av batterispenningen

 

-  Se hvor mye solcellene lader

 

-  Slå av/på strømmen i hytta

-  Starte/stoppe aggregatet

 

-  Lese av historikk og statistikk

 

-  Endre parametre / omprogrammere

 

-  Få assistanse og feilsøking fra oss

ONLINE er standard på alle modeller av Smart Energy Station™.

Les mer...
bottom of page