top of page

Smart Energy Station™  - TYINstart

Batteribank:

Solcellepanel:

Solcelleregulator:

Inverter-effekt:

Lader:

Aggregat:

Aggregat+inverter:

Type aggregat:

12V/1000At

2x145W

12V/60A MPPT

2000W

12V/100A

3000W

5000W

Honda EU30is

Smart Energy Station™ TYINstart er den minste standard-ytelsen, men det betyr ikke at den leverer lite strøm!

 

Den leverer mer enn de aller fleste andre kraftpakker på markedet, har gjennomgående høyere kvalitet på komponentene og kan dessuten enkelt oppgraderes senere hvis behovet skulle øke.

 

 

Hva kan jeg bruke strømmen fra TYINstart til?

 

Med en TYINstart har du strøm i flere dager, uten å kjøre aggregatet, til bl.a.:

 

 • Lys

 • Vannkoker

 • Elektroverktøy

 • Små vannpumper

 

 • TV

 • Miksmaster / Stavmikser

 • Lade drill-batterier o.l.

 • JETS toalett

 

 • Laptop

 • Mikrobølgeovn

 • Lade mobil, kamera, nettbrett

 • Diverse kjøkkenmaskiner

 

 • Kaffetrakter

 • Støvsuger

 • TV-dekoder / Parabol-anlegg

 • Små kompressorer

 

 

Batteribank

 

I TYINstart sitter en batteribank på 12V/1000At, dvs. 4 stk. 250At AGM-batterier, som er helt vedlikeholdsfrie. Forventet levetid er 10-15 år. Energi-lageret i denne batteribanken tilsvarer 230V/10kWt. Hva betyr dette? Se på dette regneeksempelet:

 

TYINstart er en ytelses-versjon, og leveres bl.a. i modellen COMPACT (bildet). TYINstart leveres også i modellene LARGE, INSIDE og SET.

Alt dette kan du bruke strøm til, hver dag, en hel uke,
før batteribanken går tom
.

Først da starter aggregatet, lader opp batteribanken, og så har du samme bruksmønster tilgjengelig en uke til. Om du bruker mindre, eller det er godt med sol som produserer strøm disse dagene, betyr det at aggregatet kanskje ikke starter før etter 10-14 dager eller mer. Om du bruker mer, betyr det at aggregatet starter etter 4-5 dager istedenfor 7 dager. Du slipper med andre ord aldri opp for strøm. Forbruket bestemmer hvor ofte aggregatet må gå.

 

Når du drar fra hytta, kan batteribanken gjerne være tom (unntatt om vinteren). Når du kommer tilbake til hytta noen uker senere, har batteribanken ladet seg opp med strøm fra solcellepanelene. Erfaringsmessig går aggregatet i et slikt anlegg ca. 50-100 timer per år. Det er svært lite. Det betyr en drivstoff-kostnad på ca. 750-1500 kroner, pluss ett oljeskift, per år.

 

 

Solcellepanel

 

I TYINstart-modellen er det inkludert 2 store solcellepaneler, på 145W hver, tilsammen 290W. Denne effekten er dessuten tatt godt vare på av en avansert solcelleregulator med MPPT-funksjon. Husk at tradisjonelle, rimelige solcelleregulatorer (uten MPPT) ikke utnytter mer enn 70-75% av kapasiteten til solcellepanelene!

 

Solcelleregulatoren gir dessuten måleverdier for batterispenning, innladet kapasitet per dag, solstrøm osv., og verdiene vises på displayet som medfølger inverteren.

 

Inkludert er også solide festebraketter i aluminium, som vi tilpasser det stedet hvor du foretrekker å plassere dem, det være seg på tak, vegg, rekkverk, frittstående stativ e.l.


 

Lader / Inverter

 

Inkludert er en avansert batterilader og inverter i en og samme enhet (Studer Xtender). Laderen sørger for rask, effektiv og skånsom opplading av batteriene når aggregatet kjører. Kapasiteten på laderen er hele 100A.

 

Inverteren er selve hjertet i strømanlegget. Den sørger for at du alltid har 230V i hytta, med energi fra batteribanken. Inverteren yter maksimalt 2000W (i en halvtime), og ca. 1800W kontinuerlig. Kortvarig (noen sekunder) kan den yte opptil 4000W, f.eks. for å dra igang motorer, kompressorer, vedklyver osv.

 

 

Aggregat

 

Inkludert er et stillegående aggregat av typen Honda EU30is. Dette aggregatet er av høy kvalitet, lettstartet, har automatstart og er godt støyisolert.

Aggregatet starter og stopper helt av seg selv, og er styrt av laderen. Det kjører kun når batteribanken trenger opplading, eller når du trenger ekstra effekt utover det som inverteren kan levere: Dersom du trenger mer enn 2000W, starter aggregatet automatisk, og da har du opptil 4,5kW effekt tilgjengelig i hytta.

 

Aggregatet har en bensintank-kapasitet som tilsvarer ca. én hel opplading av batteribanken (10-12L).

TYINstart kan leveres i COMPACT (hytte), INSIDE (ferdig montert i din bod eller ditt anneks), eller som SET (byggesett).

TYINstart gir nok strøm til alle vanlige kjøkken-redskaper, inkludert kjøleskap.

ONLINE

Full oversikt og styring via internett!

Smart Energy Station™  ONLINE

Med strømanlegget ditt ONLINE, har du alltid kontakt med anlegget via internett. Helt enkelt via en egen hjemmeside som følger med. Du logger deg inn med nettleseren, på laptop'en, nettbrettet eller smarttelefonen.

 

På hjemmesiden kan du:

-  Lese av hvor mye strøm som brukes

 

-  Lese av batterispenningen

 

-  Se hvor mye solcellene lader

 

-  Slå av/på strømmen i hytta

-  Starte/stoppe aggregatet

 

-  Lese av historikk og statistikk

 

-  Endre parametre / omprogrammere

 

-  Få assistanse og feilsøking fra oss

ONLINE er standard på alle modeller av Smart Energy Station™.

Les mer...
bottom of page